Chiftele de cartofi cu sos de ardei
PrinteazaO reteta de chiftele de cartofi cu sos de ardei din: cartofi, oua, ardei gras, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 5 cartofi albi mari
- 2 oua
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 /2 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras galben
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura seminte de fenicul (sau de marar)
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior, apoi taie-i mai întâi fâşii subţiri, apoi cubuleţe foarte mici. Incălzeşte uleiul într-o crăticioară, pune usturoiul cu coajă zdrobit, ardeii, sare şi piper, după gust, şi căleşte-i. Presară seminţele de fenicul (sau de mărar) şi amestecă, ţinând totul la foc mic, în aşa fel încât uleiul să nu se încingă prea tare.
Curăţă cartofii şi taie-i felii foarte subţiri (sau dă-i pe răzătoarea cu ochiuri mari). Pune-i într-un castron şi încorporează ouăle, cimbrul, sare şi piper, după gust. Amestecă ingredientele cu furculiţa şi lasă compoziţia să se odihnească 5 minute.
Stoarce cartofii cu mâna pentru a îndepărta lichidul pe care l-au lăsat în castron. încinge o tigaie mică unsă cu foarte puţin ulei. Pune câte o lingură cu vârf de compoziţie în tigaie şl aplatizeaz-o, formând chiftele mici şi rotunde. Prăjeşte-le câte 2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii, apoi aşază-le într-o tavă din metal.
Dă-le la cuptor câteva minute pentru a-şi termina coa¬cerea şi serveşte-le acoperite cu sosul de ardei cu seminţe de fenicul.
Chiftele de cartofi cu sos de ardei
Pofta buna!