Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]
Chiftele cu miel, spanac si ou
PrinteazaChiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 100 g bacon
- 2 căţei de usturoi
- 200 g frunze de spanac
- 500 g carne tocată de miel
- sare
- piper
- pesmet
- 1 ceapă roşie
- 1 legătură de morcovi tineri
Mod de preparare:
Fierbe patru ouă timp de 3-4 minute, trece-le prin apă rece ca să ie poţi curăţa mai uşor de coajă.
Taie cubuleţe baconul, curăţă de coajă usturoiul şi feliază-l, opăreşte spanacul şi scurge-l.
Pune carnea într-un castron, adaugă usturoiul, spanacul tăiat, două ouă, sare şi piper după gust.
Presară pesmet cât să legi compoziţia şi împarte amestecul în patru.
Ia în palmă fiecare parte de carne, aplatizeaz-o uşor şi pune în centru oul fiert şi curăţat, apoi dă-i formă de chiftea.
Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit.
Lasă-le 50 de minute şi, dacă este cazul, toarnă din când în când puţină apă. Curăţă ceapa şi morcovii şi aşază-le în tavă.
Mai dă la cuptor o jumătate de oră.
Chiftele cu miel, spanac si ou
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]
Pofta buna!