Chiftele cu miel, spanac si ou

Printeaza

Chiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri.

Chiftele_cu_miel_spanac_si_ou

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 100 g bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g frunze de spanac
  • 500 g carne tocată de miel
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legătură de morcovi tineri

 

Mod de preparare:

Fierbe patru ouă timp de 3-4 minute, trece-le prin apă rece ca să ie poţi curăţa mai uşor de coajă.

Taie cubuleţe baconul, curăţă de coajă usturoiul şi feliază-l, opăreşte spanacul şi scurge-l.

Pune carnea într-un castron, adaugă usturoiul, spanacul tăiat, două ouă, sare şi piper după gust.

Presară pesmet cât să legi compoziţia şi împarte ameste­cul în patru.

Ia în palmă fiecare parte de carne, aplatizeaz-o uşor şi pune în centru oul fiert şi curăţat, apoi dă-i formă de chiftea.

Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit.

Lasă-le 50 de minute şi, dacă este cazul, toarnă din când în când puţină apă. Curăţă ceapa şi morcovii şi aşază-le în tavă.

Mai dă la cuptor o jumătate de oră.

Chiftele cu miel, spanac si ou

Chiftele_cu_miel_spanac_si_ou

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]

retete

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.