Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel
PrinteazaChiftele de cartofi cu marar si patrunjel din: cartofi, ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, sare, piper, unt, ulei, pesmet, ou.
Ingrediente:
- 5 cartofi medii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri mărar tocat
- sare
- piper
- 50 g unt
- 100 ml ulei
- 100 g pesmet
- 1 ou
Mod de preparare:
Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi şi-i laşi să se răcească.
După ce i-ai curăţat, îi zdrobeşti, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat, oul, verdeaţa, untul şi sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine.
Incingi uleiul într-o tigaie şi fornfezi cu mâna umedă biluţe pe care le aplatizezi. Dai chiftelele prin pfesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi.
Le scoţi pe un şervet absorbant, pentru a se elimina excesul de ulei.
Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel
Pofta buna!