Chiftele de cartofi cu sos de rosii
PrinteazaChiftele de cartofi cu sos de rosii din: cartofi, usturoi, faina, ulei, rosii, bulion, ceapa, busuioc, gogosar, verdeata, vegeta, sare, piper.
- 5-6 cartofi
- 4-5 căţei de usturoi
- făină
- ulei
- 2 roşii
- o ceaşcă mică de bulion
- 1 ceapă
- busuioc
- 1 gogosar
- verdeaţă
- vegeta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au răcit se dau pe răzătoarea mare, se adaugă usturoiul pisat, o linguriţă de vegetâ, o lingură de făină şi se amestecă.
Se ia cu o lingură din compoziţie, se dă forma unei chiftele, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins.
Pentru sos: ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt şi se, călesc 5 minute în ulei. Se adaugă roşiile decojite, tăiate felii, bulionul, sare, piper, vegeta, busuioc. Se mai fierbe 10 minute.
Chifteluţele se servesc calde, cu sosul lângă ele.
Pofta buna!