Chiftele de cartofi si dovlecei cu patrunjel
PrinteazaChiftele de cartofi si dovlecei cu patrunjel din: dovlecei, cartofi, ceapă, pătrunjel, ouă, pesmet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 4 cartofi
- o ceapă uscată
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- 2-3 linguri pesmet
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii si dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se taie mărunt şi apoi se adaugă în ouăle bătute. Se amestecă uşor si se adaugă cartofii si dovleceii rasi.
Se amestecă, se adaugă pesmetul si pătrunjelul tocat, se potriveşte de sare si piper.
Se încinge uleiul si apoi, din amestec, se formează chiftele care se prăjesc si se scot pe şervete de hârtie.
Chiftele de cartofi si dovlecei cu patrunjel
Pofta buna!