Chiftele de crab in pesmet
PrinteazaChiftele de crab in pesmet din: pesmet, carne de crab, boia, ceapa, maioneza, patrunjel, suc de lamaie, ulei.
- 5 mâni de pesmet alb proaspăt
- 400 g carne de crab
- 1/2 linguriţă boia de ardei cayenne
- 3 linguri sos Wcorchestershire
- 3 fire ceapă verde, tocate
- 4 linguri cu vârf de maioneză
- 5 linguri pătrunjel verde tocat
- sucul de la 1/2 lămâie
- ulei de arahide
Mod de preparare:
Amestecaţi ttoate ingredientele exceptând uleiul de arahicde şi asezonaţi cu sare şi piper. Daţi la frigider cel puţin 20-minute.
Apoi, cu palmele bime înfăinate, formaţi cu grijă 9 chiftele rotunde, uşor plate. Pe măsură ce terminaţi de modelat, puneţi-le pe o farfurie presărată cu fâină.
Incingeţi într-o tigaie puţin ulei de arahide.
Când este fierbinte, introduceţi chiftelele din carne de crab. Prăjiţi-le câte 2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, scoateţi-le pe şerveţele de hârtie.
Se servesc cu jumătăţi de lămâie şi cu salată de creson.
Pofta buna!