Chiftele de linte rosie
PrinteazaChiftele de linte rosie: din: linte rosie, paine, faina, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 300 g linte roşie
- 2 felii de pâine
- 3 linguri făină
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi o dai deoparte.
Când e gata, scurgi lintea fiartă, o treci prin maşina de tocat şi o amesteci cu pâinea înmuiată în apă şi presată bine, ceapa călită şi pătrunjelul tocat.
Potriveşti de sare şi piper, apoi formezi chifteluţe pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Chiftele de linte rosie
Pofta buna!
Forte bune chiftelele de linte