Chiftele de pui cu sos
PrinteazaChiftele de pui cu sos din: piept de pui, cartof, morcov, usturoi, oua, paine, lapte, ceapa, marar, faina, faina, pesmet, prune, zmeura, zahar, scortisoara, menta, sare, piper, ulei, migdale, nuca, fistic.
Ingrediente:
- un piept de pui
- un cartof
- un morcov
- doi căţei de usturoi
- 3 ouă
- 3 felii de pâine
- 100 ml lapte dulce
- o ceapă
- o legătură de mărar
- 60 g făină
- 60 g pesmet
- 500 g prune congelate
- 200 g zmeură
- 50 g zahăr tos
- un beţişor de scorţişoară
- mentă
- sare
- piper
- ulei
- migdale
- nucă
- fistic
Mod de preparare:
Cartoful şi morcovul se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Se presează într-o strecurătoare ca să elimine sucul, apoi se pun într-un bol.
Se adaugă usturoiul pisat, pâinea înmuiată în laptele dulce şi apoi stoarsă şi sfărâmată, sare şi piper după gust.
Se adaugă carnea de pui dată prin maşina de tocat împreună cu ceapa, două ouă şi mărarul tocat.
Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se formează chifteluţe rotunde, se trec prin făină, ou bătut şi pesmet.
Se prăjesc în ulei încins până devin aurii, se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol.
Intr-o oală se pun la fiert prunele şi zahărul tos, se fierb 15 minute, se adaugă zmeura şi scorţişoara, sare şi piper după gust.
Se continuă fierberea cinci minute, se pune sosul în farfurii împreună cu chiftelele, se presară cu mentă şi se servesc imediat.
Chiftele de pui cu sos
Pofta buna!