Chiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos

Printeaza

Chiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos din: piept de curcan, ciuperci, morcovi, usturoi, patrunjel, gris, oua, suc de rosii, sare de mare, piper.

Ingrediente:

  • 700 g piept de curcan
  • 500 g ciuperci
  • 200 g morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri gris
  • 2 oua
  • 250 ml suc de rosii
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol pui carnea tocată de curcan, morcovul tocat foarte mărunt, usturoiul zdrobit, grisul, pătrunjelul, ouăle, sare, piper şi amesteci foarte bine întreaga compoziţie.

Toci foarte mărunt ciupercile. într-o tigaie, pui ciu­percile, puţin suc de roşii, sare, piper şi laşi pe foc până când scade întreaga cantitate de suc de roşii. Laşi câteva minute să se răcească.

Cu mâinile uşor ume­de, iei puţin din compoziţia de carne şi, în mijloc, pui o linguriţă din amestecul de ciuperci şi strângi bine, formând astfel chif­telele.

Chiftelele obţinute le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncăl- zit la 180 de grade, timp de 35- 40 minute.

La jumătatea timpului, mai întorci chiftelele.

Sosul iîl pre­pari aşa: într-o cratiţă pui sucul de roşii rămas, morcovul tocat mărunt, puţin busuioc tocat:, con­dimentezi cu sare, piper şi l;aşi să fiarbă la foc mic până când obţii un sos mai gros.

 

Chiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos

Chiftele_din_piept_de_curcan_umplute_cu_ciuperci_în_sos

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.