Chiftele de ton in sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă câte 1 legătură coriandru şi mentă 2 linguri fulgi de […]
Chiftele din piept de pui cu marar si susan
PrinteazaChiftele din piept de pui cu marar si susan din: piept de pui, franzela, ceapa, usturoi, pătrunjel, mărar, seminţe de susan, sare, ulei, piper, boia.
- 400 g piept de pui
- 50 g franzelă
- 50 g ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de mărar
- 100 g seminţe de susan
- 200 ml ulei
- 2 g piper
- 2 g boia
- 20 g sare
Mod de preparare:
Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă rece şi stoarsă bine.
Peste carne adaugi oul crud, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, usturoiul, piperul, boiaua şi sarea, apoi le amesteci bine.
Iei câte o linguriţă cu vârf din compoziţie şi formezi chifteluţe rotunde, pe care le treci prin susan. înfierbânţi tigaia fără grăsime, timp de 3-4 minute, la foc mijlociu, adaugi apoi uleiul şi imediat aşezi chiftelele una lângă alta, câte încap, neînghesuite.
Le rumeneşti timp de 10 minute pe o parte, apoi le întorci.
Păstrezi chiftelele calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite.
Serveşti chiftelele calde, cu garnitură de legume, piure sau urzici.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de ton cu legume
Chiftele de ton cu legume din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă câte 1 legătură coriandru şi mentă 2 linguri fulgi de ovăz 1 lingură […]
Chiftele marinate din legume
Chiftele marinate din legume din: dovlecei, mazare, morcovi, cartofi, pesmet, oua, ceapa, ciuperci, rosii, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 mână de mazăre 1 morcov 3-4 cartofi noi 2 linguri cu pesmet 2 ouă 2 linguri cu frunze de ceapa verde, tocate mărunt Pentru sos: 1 ceapă 200 g ciuperci tăiate mărunt 2 […]
Pofta buna!