Chiftele cu patrunjel in sos de rosii – usor de preparat
PrinteazaO reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din: patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate, boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper.
- 500 g radacina de patrunjel
- 500 g carne tocata (amestec vita, porc)
- 3-4 felii de franzela
- 800 g rosii in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, o ceapă tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi faceţi din aceasta mici chifteluţe.
Coaceţi-le în cuptor într-o tavă, pe hârtie de copt, până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos. Intre timp, căliţi în ulei ceapa rămasă, tocată mărunt, apoi după 4-5 minute, adăugaţi pasta de tomate.
După alte 2 minute puneti roşiile în bulion pasate, foile de dafin şi pătrunjelul curăţat spălat şi tăiat în beţişoare de circa 4cm lungime.
Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
Puneţi apoi în sosul cu pătrunjel chifteluţele coapte şi usturoiul tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 5 minute.
Chiftele cu patrunjel in sos de rosii
Pofta buna!