Chiftelute de pui cu sos de rosii din: pui, ardei gras, morcov, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, rosii, otet de mere, supa de pui, miere, dafin si piper.
Ingrediente:
250 g piept de pui şi pulpă, tăiate bucăţi
1 ardei gras copt, tăiat bucăţi
1 morcov mic, răzuit
1 legătura ceapă verde, tocată mărunt
pătrunjel proaspăt, tocat
1 lingură ulei de măsline
5 linguri roşii pasate
2 linguriţe oţet de mere
150 ml supă limpede de pui
1 lingura miere
2 foi de dafin
6 boabe de piper
Mod de preparare:
Pune carnea de pui la tocat în procesorul electric (sau maşină de tocat manuală).
Adaugă ardeiul, morcovul, ceapa verde şi pătrunjelul şi amestecă pentru omogenizare.
Modelează chifteluţe rotunde de mărimea unei mingi de golf.
Intr-un vas pe foc, încinge uleiul şi prăjeşte chifteluţele uniform pe toate părţile. Lasă deoparte la cald.
Adaugă în vas roşiile pasate, oţetul de mere, supa de pui, foile de dafin, piperul şi mierea şi fierbe până când mierea se dizolvă şi apoi pune chifteluţele în sos.
Chiftelute cu sos de ardei din: carne tocata, ulei, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ketchup. Ingrediente: 600 g carne tocată amestec de vită şi porc, asezonată pentru chiftele 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat mărunt praf de chilii 400 g roşii în suc din conservă 450 g borcan […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.