Chiftelute marinate cu piure
PrinteazaChiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper.
Pentru chiftele:
- 800 g carne de vită tocată
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă medie
- 2-3 căţei usturoi
- 1 ou
- 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
- 500 g sos de roşii
- 3 căţei usturoi
- piper boabe
- 50 ml oţet
- foi de dafin
- sare
- frunze de salată
- piure de cartofi
Mod de preparare:
Pregăteşti chiftelele astfei: amesteci carnea cu verdeaţa, cu ceapa, usturoiul, oul şi cu pâinea bine stoarsă. Pui sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţe de mărime medie după ce, înainte, ţi-ai umezit mâinile cu apă. Le prăjeşti în ulei încins.
Pentru sos, pui sosul de roşii la fiert cu oţetul, sare, piper şi foi de dafin, laşi 5 minute şi adaugi usturoiul zdrobit. Amesteci, ţii câteva clocote şi tomi sosul peste chifteluţe, fierbi 10 minute, să se combine aromele şi dai vasul deoparte acoperit.
Serveşti cu piure de cartofi cu morcovi şi decorat cu frunze de salată.
Pofta buna!