Ceapa verde, cunoscută și sub numele de ceapă verde sau ceapă tulpină, este o legumă cu tulpina sa subțire și frunze verzi care este utilizată pe scară largă în bucătăria din întreaga lume. Iată câteva informații despre ceapa verde, beneficiile sale pentru sănătate, proprietăți și contraindicații: Beneficii […]
Chiftelute marinate cu piure
PrinteazaChiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente:
chiftele:
- 800 g carne de vită tocată
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă medie
- 2-3 căţei usturoi
- 1 ou
- 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
sos:
- 500 g sos de roşii
- 3 căţei usturoi
- piper boabe
- 50 ml oţet
- foi de dafin
- sare
- frunze de salată
- piure de cartofi
Mod de preparare:
Chiftelute marinate cu piure: Pregăteşti chiftelele astfei: amesteci carnea cu verdeaţa, cu ceapa, usturoiul, oul şi cu pâinea bine stoarsă. Pui sare şi piper, după gust.
Formezi chifteluţe de mărime medie după ce, înainte, ţi-ai umezit mâinile cu apă. Le prăjeşti în ulei încins.
Pentru sos, pui sosul de roşii la fiert cu oţetul, sare, piper şi foi de dafin, laşi 5 minute şi adaugi usturoiul zdrobit.
Amesteci, ţii câteva clocote şi tomi sosul peste chifteluţe, fierbi 10 minute, să se combine aromele şi dai vasul deoparte acoperit.
Serveşti cu piure de cartofi cu morcovi şi decorat cu frunze de salată.
Pofta buna!
Rețetă de Matcha Latte delicios și sănătos
Matcha conține o cantitate mare de antioxidanți, cum ar fi polifenolii și catechine, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Matcha conține L-teanină, un aminoacid care poate promova o stare de relaxare și concentrare mentală. […]