Chiftelute marinate cu piure

Printeaza

Chiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute marinate cu piure

Pentru chiftele:

  • 800 g carne de vită tocată
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

  • 500 g sos de roşii
  • 3 căţei usturoi
  • piper boabe
  • 50 ml oţet
  • foi de dafin
  • sare
  • frunze de salată
  • piure de cartofi

 

Mod de preparare:

Pregăteşti chiftelele astfei: amesteci carnea cu verdeaţa, cu ceapa, usturoiul, oul şi cu pâinea bine stoarsă. Pui sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţe de mărime medie după ce, înainte, ţi-ai umezit mâinile cu apă. Le prăjeşti în ulei încins.

Pentru sos, pui sosul de roşii la fiert cu oţetul, sare, piper şi foi de dafin, laşi 5 minute şi adaugi usturoiul zdrobit. Amesteci, ţii câteva clocote şi tomi sosul peste chifteluţe, fierbi 10 minute, să se combine aromele şi dai vasul deoparte acoperit.

Serveşti cu piure de cartofi cu morcovi şi decorat cu frunze de salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.