Chilli de vita
PrinteazaChilli de vita din: ardei iuti uscati, usturoi, ulei, otet, chimion, oregano, pulpa sau rasol de vita, rosii, rosii tocate, scortisoara, ardei, ciocolata amaruie, zahar, fasole.
- 50g de ardei iuţi uscaţi, lăsaţi la înmuiat în apă clocotită 1-2 ore
- 4 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 1 lingură pudră de chimion
- 1 lingură de oregano uscat
- 1,5kg pulpă sau rasol de vită
- 2 cepe roşii mari, tocate
- 2 conserve de 400g de roşii tocate
- 2 batoane de scorţişoară
- 2 ardei roşii, seminţele îndepărtate, tocaţi grosier
- 25g de ciocolată amăruie, tocată
- 1 lingură de zahăr
- 2 conserve de 240g de fasole, boabele scurse şi clătite
Mod de preparare:
Scurge ardeii iuţi roşii şi îndepărtează seminţele şi cotoarele. Toacă-i grosier şi pune-i în bolul unui robot mic de bucătărie, împreună cu usturoiul, 2 linguri de ulei, oţetul de vin roşu, chimion şi oregano. Pasează până obţii o pastă.
Pune carnea într-un bol, adaugă pasta şi unge carnea pe toată suprafaţa.
Las-o la marinat peste noapte (sau cel puţin 4 ore).
Incinge cuptorul la 160°C. Incinge uleiul rămas într-o cratiţă termorezistentă şi căleşte ceapa câteva minute, până începe să se înmoaie. Adaugă carnea şi toată pasta în cratiţă şi mai găteşte totul 5 minute, întorcând carnea ca să se rumenească uniform. Pune şi roşiile, împreună cu scorţişoara. Amestecă, apoi toarnă 100ml de apă şi dă în clocot.
Acoperă, transferă mâncarea în cuptor şi găteşte-o 1 oră şi 45 de minute.
Ia capacul şi adaugă ardeii roşii, ciocolata, zahărul şi fasolea, apoi mai dă mâncarea la cuptor încă 20 de minute.
Pentru a servi, adaugă coaja şi zeama de lime, asezonează după gust şi presară deasupra frunzele de coriandru.
Chilli de vita
Pofta buna!
Prea bine arata chili asta 🙂