Choux a la creme cu frisca
PrinteazaChoux a la creme cu frisca din: unt, faina, oua, praf de sare, smantana, zahar, intaritor de frisca, zmeura.
Pentru gogoşele:
- 125 g unt
- 250 ml apă
- 200 g făină
- 8 ouă
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 ml smântână grasa
- 200 g zahăr
- 1 plic intaritor de friscă
- 100 g zmeură
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi apa impreună cu untul şi cu sarea. După ce a dat un clocot, incorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai deoparte şi răstorni compoziţia într-un castron. Incorporezi ouăle, unul căte unul, amestecând bine până se omogenizează. Pui aluatul într-un poş sau pungă pe care o tai intr-un colţ.
Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi formezi gogoşele, având grijă să laşi distanţă între ele. Dai tava la cuptor până se rumenesc, după care le scoţi pe un grilaj şi le laşi la răcit.
Baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă după care o pui într-un poş. Tai căpăcele la fiecare gogoaşă în parte si umpli cu frişcă.
Aşezi peste frişcă zmeură, apoi căpăcelul. Pudrezi cu zahăr şi dai la rece.
Pentru ca gogoşile pentru choux â la creme să iasă perfect, coace-le la foc mic si nu deschide uşa la cuptor în primele 20 de minute.
Pofta buna!