Ciabatta cu masline si nuci
PrinteazaCiabatta cu masline si nuci din: faina, masline, apa, ulei de masline, drojdie, sare, nuci, zahar.
- 400 g făină albă
- 150 g făină integrală
- 60 g măsline
- 300 ml apă
- 3 linguri ulei de măsline
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă sare
- 100 g nuci
- 1/2 linguriţă zahăr brun
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu trei linguri de făină şi cu două linguri de apă călduţă, până obţii un aluat omogen, pe care îl acoperi şi îl laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îsi dublează volumul.
Cerni cele două sortimente de făină într-un vas mare, adaugi maiaua, sarea, zahărul, uleiul de măsline şi apa călduţă treptat. Frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.
La sfârşit, adaugi măslinele, curăţate de sâmburi, tăiate mărunt, nucile şi amesteci bine în aluat. Pui aluatul la crescut 20-30 de minute, la loc cald.
O împărţi aluatul în două, dai forma unor pâini lunguieţe (sau faci una singură, mai mare), pe care le aşezi într-o tavă de aragaz tapetată. Crestezi aluatul din loc în loc şi cod în cuptorul preîncălzit 40-45 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc.
Ciabatta cu masline si nuci
Pofta buna!