Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi

Printeaza

Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi din: ciocanele de pui, miere, boia dulce, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry, cimbru.

Ingrediente:Ciocanele_de_pui_cu_sparanghel_si_cartofi

  • 8 ciocanele de pui
  • 1 lingura miere fluida
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 800 g cartofi noi mici
  • 500 g sparanghel verde
  • 250 g rosii cherry
  • 4 fire cimbru

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală ciocănelele şi se şterg. Se amestecă mierea cu boia, oţet, 1 lingură de ulei, puţină sare şi piper. Se ung ciocănelele cu acest amestec şi se aşază într-o formă de sufleu.

Se spală cartofii, se taie jumătăţi şi se amestecă împreună cu sare şi 2 linguri de ulei. Se repartizează de jur împreju-rul ciocănelelor şi se coc la cuptor 40 min. Se întorc din când în când. 2 Se pregătesc legumele.

Se taie pe lung, în două, tijele de sparanghel; se ung cu restul de ulei şi se sărează. Se adaugă după 25 de min. în tava cu pulpe, împreună cu roşiile şi cimbrul. Se mai toarnă eventual puţină apă. Se ornează cu cimbru proaspăt.

Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi

Ciocanele_de_pui_cu_sparanghel_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.