Ciocolata de casa cu nuci si rom
PrinteazaCiocolata de casa cu nuci si rom din: zahar, nuci, cacao, rom, unt.
Ingrediente:
- 420 g zahăr
- 500 g lapte praf
- 5 linguri cacao
- 1 esenţă de rom
- 100 g nuci zdrobite
- 200 ml apă
- 200 g unt
Mod de preparare:
Ciocolata de casa cu nuci si rom: Cerni cacaua amestecată cu laptele praf, le pui într-o cratiţă împreună cu esenţa de rom şi cu nucile.
Aşezi pe foc apa cu zahărul şi le fierbi până când obţii un sirop legat, apoi adaugi untul şi amesteci până se topeşte.
Torni siropul, în fir subţire, peste laptele praf şi omogenizezi rapid cu o lingură de lemn până se încorporează.
Pregăteşti o tavă, torni amestecul, apoi îl dai la rece peste noapte.
Pofta buna!