Ciocolata de casa cu nuci si rom

Printeaza

Ciocolata de casa cu nuci si rom din: zahar, nuci, cacao, rom, unt.

Ingrediente:

  • 420 g zahăr
  • 500 g lapte praf
  • 5 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 100 g nuci zdrobite
  • 200 ml apă
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Ciocolata de casa cu nuci si rom: Cerni cacaua amestecată cu laptele praf, le pui într-o cratiţă împreună cu esenţa de rom şi cu nucile.

Aşezi pe foc apa cu zahărul şi le fierbi până când obţii un sirop legat, apoi adaugi untul şi amesteci până se topeşte.

Torni siropul, în fir subţire, peste laptele praf şi omogenizezi rapid cu o lingură de lemn până se încorporează.

Pregăteşti o tavă, torni amestecul, apoi îl dai la rece peste noapte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.