Ciorba a la grec cu dovlecei
PrinteazaCiorba a la grec cu dovlecei din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper.
- 1,5 kg dovlecei
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 3 gălbenuşuri
- 2 l supă de oase
- 200 ml smântână
- 50 g făină
- 50 g orez
- 100 ml zeamă de lămâie
- 2 morcovi
- 1 ţelină mijlocie
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 legătură de mărar
- sare
Mod de preparare:
Curăţă şi spală dovleceii, apoi taie-i cuburi. Taie mărunt morcovii, telina, pătrunjelul şi păstârnacul.
Intr-un vas, fierbe supa de oase împreună cu morcovul, ţelina, pătrunjelul, păstanacul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugă dovleceii, orezul spălat în mai multe ape şi făina amestecată în prealabil cu puţină apă rece. Fierbe ciorba încă 10 minute,potriveşte-o de sare, adaugă mărarul tăiat mărunt.
Prepară un sos amestecând gălbenuşurile cu smântânăşi zeama de lămâie, diluează-l cu câteva linguri de ciorbă. Inchide focul şi toarnă sosul în ciorbă.
Pofta buna!