Reteta cu Gust din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, unt, boia, sare, piper, patrunjel. Ostropelul de pui este un fel clasic și delicios din bucătăria românească. Însă această rețetă adaugă o notă specială de cremozitate și savoare cu adăugarea de smântână și […]
Ciorba de burta (varianta)
PrinteazaCiorba de burta (varianta) din: apa, burta, picior de vitel, zarzavat, foi de dafin, piper, otet, galbenusuri, sare.
Ingrediente:
- 4 1 apă
- 1 kg burtă
- 1 picior de viţel
- zarzavat de supă
- 2 foi de dafin
- 10 boabe piper
- 2 linguri oţet
- 2 gălbenuşuri
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de burta (varianta): spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper.
lasă să fiarbă bine la foc potrivit. scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior.
pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote.
bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală.
serveşte fără să se mai pună pe foc.
Pofta buna!
Ardei Umpluti cu Orez si Legume: Reteta Vegetariana
din: ardei, ceapa, usturoi, orez brun, supa de legume, mazare, porumb, rosie, mozzarella, ulei de masline, sare, piper, marar. Această rețetă de ardei umpluți cu orez și legume reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să încerce o alternativă sănătoasă și plină de gust la rețeta […]
Ciorba de burta e preferata sotului. O sa-i fac.