Ciorba de conopida cu orez
PrinteazaCiorba de conopida cu orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi, ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare, oase de vaca, sare de lamaie.
- 1 conopida
- 2-3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 2-3 rosii sau pasta de tomate
- 1 lingura orez
- 2-3 linguri smantana
- marar
- patrunjel verde
- sare
- 400 g oase de vaca
- 1 varf cutit sare de lamaie
Mod de preparare:
Spargi oasele de vacă în bucăţi mici şi le speli cu multă apă rece, apoi le opăreşti şi le limpezeşti cu apă rece. Pui oasele la fiert în apă rece, la foc lent, iar când se formează spuma, o iei.
Adaugi sare şi, dacă este cazul, puţină apă rece, care provoacă o nouă formare a spumei, pe care o îndepărtezi din nou.
Fierbi supa circa 3 ore, după care o strecori. în supa de oase astfel obţinută, fierbi legumele (ceapa, morcovii şi ardeii), tăiate mărunt, înăbuşite în prealabil în ulei şi puţină supă de oase, circa 20 de minute, după care introduci conopida desfăcută în bucheţele şi orezul opărit şi limpezit.
Fierbi în continuare.
La sfârşit, adaugi sare şi sare de lămâie, smântână şi verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!