Ciorba de fasole pastai cu afumatura
PrinteazaCiorba de fasole pastai cu afumatura din: sunca de porc, coaste de porc, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, ardei, pastai, faina, boia, sare, piper, bulion, leustean, slanina, otet.
Ingrediente:
- circa 1/2 kg şuncă de porc
- 300 g coaste afumate de porc
- 3 morcovi
- câte 1 rădăcină de pătrunjel şi păstârnac
- 1 rădăcină mică de ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras
- 500 g păstăi de fasole galbenă
- 1 lingură făină
- boia
- sare
- piper negru măcinat
- 250 ml bulion
- 1 legătură leuştean
- 50 g slănină de casă
- oţet
Mod de preparare:
Porţionezi de seara şunca de casă şi coastele de porc. Pui la desărat în apă afumătura, păstrând castronul în frigider şi schimbând apa de mai multe ori.
Cureţi legumele şi le speli. Rupi în 2-3 bucăţi păstăile de fasole. Tai cubuleţe ardeii şi rădăcinoasele.
Tai slănina în cubuleţe şi o pui la prăjit într-o oala cu volumul de 5 litri. Când slănina s-a topit şi o lăsat untâră, adaugi la călit ceapa tocată mărunt şi puţină sare.
După ce s-a înmuiat ceapa, presari făina şi boîaua, amesteci energic şi torni câte puţină apă călduţă, ca să desfaci sosul alb format.
Adaugi apoi 3 l/2 litri de apă fierbinte, torni apă călduţă şi adaugi afumătura desărată. Laşi să fiarbă 5 minute, după care pui la fiert păstăile şi celelalte legume.
Când carnea şi legumele sunt aproape gata, adaugi usturoiul pisat, sarea, piperul negru măcinat, cubuleţele de ardei şi bulionul.
Stingi focul după 5 minute şi acreşti ciorba cu oţet. Acoperi ciorba pentru 10 minute, după care serveşti porţiile presărate cu leuştean fin tocat.
Ciorba de fasole pastai cu afumatura
Pofta buna!