Ciorba de fasole verde cu lapte acru
PrinteazaCiorba de fasole verde cu lapte acru din: fasole verde, ceapa, rosii, lapte batut, faina, sare.
- 1/2 kg fasole verde
- 3 cepe
- 2-3 roşii (sau 2-3 linguri bulion)
- 1 I lapte bătut (acrit bine)
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert o oală cu 2 I de apă fără sare. Când apa dă în clocot, se pun la fiert păstăile de fasole rupte în jumătăţi/sferturi.
Se adaugă imediat două cepe tocate nu prea mărunt.
Când fasolea s-a muiat, se adaugă două roşii tăiate mărunt sau 2 linguri de bulion.
După ce ciorba este aproape gata, se adaugă laptele acrit, bine bătut.
Separat, se pregăteşte un rântaş (sos alb, simplu): într-o tigaie cu ulei se prăjeşte o ceapă tăiată fin.
Când ceapa începe să se îngălbenească, se adaugă o lingură de făină şi se stinge cu o lingură de bulion şi apă.
Rântaşul se toarnă peste ciorba cu laptele bătut. Ciorba se mai ţine puţin la fiert (se mai dă într-un clocot) şi poate fi servită caldă sau rece.
Este o ciorbă răcoritoare, servită în general rece, în timpul verii; este frecvent pregătită vara, în zonele de dealuri şi munte din Muntenia.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-fasole-verde-lapte-acru html