Ciorba de fasole verde cu ou
PrinteazaCiorba de fasole verde cu ou din: fasole, ceapa, rosii, sare, marar, ulei, faina, oua.
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă
- 4-5 roşii
- sare
- mărar tocat
- 1 lingură cu ulei
- 2 linguri faină
- 2 oua fierte tari
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de codiţe şi de capete, rupeţi-o bucăţi, spălaţi-o cu apă călduţă, presăraţi-o cu faină, presaţi uşor şi fierbeţi-o în apă care clocoteşte.
Acoperiţi oala, lăsaţi focul mic pentru 15 min, după care adăugaţi ceapa tocată mărunt, sarea necesară şi roşiile tăiate felii, fară coaja.
Fierbeţi în continuare 20 minute, presăraţi mărar tocat şi turnaţi 1 lingură de ulei (facultativ), clocotiţi 1 minut şi stingeţi focul.
Daţi gălbenuşurile pe răzătoarea mică, puneţi-le în ciorbă odată cu albuşurile tăiate felii şi cu mărarul tocat.
Serviţi ciorba caldă, cu felii de pâine uscată.
Pofta buna!