Ciorba de fasole verde cu ou

Printeaza

Ciorba de fasole verde cu ou din: fasole, ceapa, rosii, sare, marar, ulei, faina, oua.

Ingrediente:Ciorba de fasole verde cu ou

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapă
  • 4-5 roşii
  • sare
  • mărar tocat
  • 1 lingură cu ulei
  • 2 linguri faină
  • 2 oua fierte tari

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fasolea de codiţe şi de capete, rupeţi-o bucăţi, spălaţi-o cu apă călduţă, presăraţi-o cu faină, presaţi uşor şi fierbeţi-o în apă care clocoteşte.

Acoperiţi oala, lăsaţi focul mic pentru 15 min, după care adăugaţi ceapa tocată mărunt, sarea nece­sară şi roşiile tăiate felii, fară coaja.

Fierbeţi în continuare 20 minute, presăraţi mărar tocat şi turnaţi 1 lingură de ulei (facultativ), clocotiţi 1 minut şi stingeţi focul.

Daţi gălbenuşurile pe răzătoarea mică, puneţi-le în ciorbă odată cu albuşurile tăiate felii şi cu mărarul tocat.

Serviţi ciorba caldă, cu felii de pâine uscată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.