Ciorba de legume cu porumb si smantana
PrinteazaCiorba de legume cu porumb si smantana din: morcovi, fasole verde, praz, ceapa, mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, marar, smantana.
Ingrediente:
- doi morcovi
- 200 g fasole verde
- un fir de praz
- două cepe
- 200 g mazăre
- 100 g porumb din conservă
- două frunze de dafin
- doi ardei graşi
- 500 ml borş
- o lingură cu pastă de tomate
- 4 roşii
- 100 ml ulei
- sare
- mărar
- smântână
Mod de preparare Ciorba de legume cu porumb si smantana:
Cepele şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se spală, se curăţă de cotorul cu seminţe şi se taie cubuleţe.
Fasolea verde se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pune într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi prazul, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi rondele subţiri.
Se călesc cinci minute, se toarnă într-o oală unde fierb trei litri de apă şi se condimentează.
Se fierb zece minute, se adaugă mazărea şi fasolea verde, ardeii şi frunzele de dafin.
Când legumele sunt aproape fierte se adaugă pasta de tomate dizolvată în borş şi roşiile date prin râzătoare.
Se fierbe încă zece minute, se presară porumbul, se verifică de gust şi se mai fierbe zece minute.
Se poate servi cu smantana si marar.
Pofta buna!