Ciorba de loboda cu ciocanele
PrinteazaCiorba de loboda cu ciocanele din: ciocanele de pui, bors, loboda, ceapa, ulei, faina, orez, sare, oua, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 – 5 ciocănele de pui
- 1l borş
- 500 g lobodă
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă făină
- 3 linguri orez
- sare
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Speli bine carnea şi o pui la fiert cu puţină sare, având grijă să iei spuma.
Alegi loboda, o speli, o mărunţeşti şi, când carnea este aproape fiartă, o pui în oală peste carne.
Separat, prăjeşti o ceapă tocată împreună cu 1 lingură de ulei, pui făina, amesteci şi laşi să se prăjească fără a se rumeni, apoi stingi totul cu apă rece. Amesteci această compoziţie cu ciorba din oală şi laşi să mai dea totul un clocot.
Adaugi borşul fiert separat şi strecurat, sarea şi orezul ales şi spălat.
Laşi să fiarbă şi, când orezul este moale, adaugi mărarul şi pătrunjelul tocate. Serveşti ciorba simplă sau dreasă cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de smântână.
Ciorba de loboda cu ciocanele
Pofta buna!