Ciorba de mazare

Printeaza

Ciorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper.

Ingrediente:

  • 1 os de porc cu mai multa carne sau costita
  • 200 g mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri cuscus
  • bors dupa gust
  • verdeata: patrunjel, leustean, marar
  • condimente
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui osul la fiert în 3 1/2 l de apă împreună cu ceapa şi ţelina curăţate şi condimentele după gust. Iei spuma de câte ori se for­mează.

Când carnea e fiartă (se desprinde de pe os), scoţi osul şi strecori supca. Pui din nou car­nea pe foc, după ce o faci fâşii, şi adaugi morcovul şi păstârnacul date pe râzătoare şi mazărea.

Când e fiartă mazărea, adaugi şi cele 4 linguri de cuşcuş. Mai laşi să fiarbă circa 5 – 7 minute. Adaugi borsul după gust şi puţin piper şi mai laşi să dea un clocot. La final, pui verdeaţa tocată fin.

Ciorba de mazare

Ciorba_de_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.