Ciorba de mazare
PrinteazaCiorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper.
Ingrediente:
- 1 os de porc cu mai multa carne sau costita
- 200 g mazare congelata
- 1 ceapa
- 50 g telina
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 4 linguri cuscus
- bors dupa gust
- verdeata: patrunjel, leustean, marar
- condimente
- piper
Mod de preparare:
Pui osul la fiert în 3 1/2 l de apă împreună cu ceapa şi ţelina curăţate şi condimentele după gust. Iei spuma de câte ori se formează.
Când carnea e fiartă (se desprinde de pe os), scoţi osul şi strecori supca. Pui din nou carnea pe foc, după ce o faci fâşii, şi adaugi morcovul şi păstârnacul date pe râzătoare şi mazărea.
Când e fiartă mazărea, adaugi şi cele 4 linguri de cuşcuş. Mai laşi să fiarbă circa 5 – 7 minute. Adaugi borsul după gust şi puţin piper şi mai laşi să dea un clocot. La final, pui verdeaţa tocată fin.
Ciorba de mazare
Pofta buna!