Ciorba de miel cu sofran si rozmarin
PrinteazaCiorba de miel cu sofran si rozmarin: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, oua, patrunjel, cimbru, rozmarin, sofran, zeama de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 650 g carne de miel
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 3 catei de usturoi
- 6 linguri de smantana
- 1 dovlecel mic
- 3 galbenusuri
- frunze de patrunjel
- 1/4 lingurita de cimbru
- 1/4 lingurita rozmarin
- citeva fire de sofran
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare Ciorba de miel cu sofran si rozmarin:
Carnea de miel se taie si se pune la fiert. Ceapa se taie felii si se caleste pana capata o culoare aurie.
Se pune la fiert alaturi de carne, impreuna cu morcovul, pastarnacul si usturoiul tocate marunt.
Se lasa sa fiarba 1/2 ora.
Se pune sarea si sofranul si se mai fierbe inca 10 minute. Separat se fierbe dovlecelul, cat sa se inmoaie, fara se se zdobeasca.
Se bat galbenusurile bine, se amesteca cu smantana.
Supa se ia de pe foc, se acreste cu zeama de lamaie, se adauga dovlecelul, compozitia de ou cu smantana si se aromeaza cu rozmarin si cimbru.
Pofta buna!