Ciorba de perisoare de peste cu rosii
PrinteazaCiorba de perisoare de peste cu rosii din: perisoare de peste, ardei, rosii, morcov, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- perişoare de peşte
- 3 ardei
- 4 roşii
- 1 morcov
- 1 telină
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- borş
- 2 legături leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt. Morcovul, ţelina, păstâmacul se curăţă, se dau pe râzătoare.
Toate acestea se pun la fiert în zeama în care a fiert peştele pentru perişoare.
După ce au fiert, se adaugă roşiile decojite, tăiate felii, perişoarele de mărimea unei nuci (vezi reţeta) şi se lasă să fiarbă 10 minute.
Se pune borşul şi se lasă să dea într-un clocot. La sfârşit se potriveşte de sare şi piper şi se presară leuştean tocat mărunt.
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de perisoare 🙂