Ciorba de potroace de curcan
PrinteazaCiorba de potroace de curcan din: maruntaie curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, telina, rosii, bulion, orez, patrunjel, leustean, zeama de varza, cimbru, sare, piper.
- 1 kg potroace curcan (măruntaie)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină
- 1 ardei gras
- 2-3 roşii
- 200 ml bulion
- 3 linguri de orez
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 7,5 l zeamă de varză
- 1 crenguţă uscată de cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă măruntaiele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în 5 litri de apă rece cu un praf de sare. Pe măsură ce fierb se spumuieşte bine zeama.
După ce au fiert potroacele la foc potrivit, cca 45 min. de fierbere efectivă, se adaugă legumele: ceapa tocată, morcovul, ţelina, păstâmacul, ardeiul gras, tăiate cubuleţe.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie cubuleţe mici şi împreună cu paharul de bulion se adaugă în ciorbă, după zarzavat.
Se freacă în mâini crenguţa uscată de cimbru, deasupra oalei, după care se lasă, aşa întreagă, în oală.
După ce au fiert molcom zarzavaturile 30 min. se adaugă orezul.
După alte 10 min. se adaugă zeama de varză. Se dă în clocot şi apoi se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.
Se potriveşte de sare şi piper, după gust. Se îndepărtează crenguţa de cimbru.
Se toacă mărunt verdeaţa, pătrunjelul şi leuşteanul. Se opreşte focul şi se adaugă verdeaţă.
Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să se odihnească 10 minute.
Ciorba de potroace de curcan
Pofta buna!