Ciorba de praz cu bors cu orez
PrinteazaCiorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean.
Ingrediente:
- 2-3 bucăţi de praz
- 1 morcov
- 4 linguri cu orez
- 1 ţelină cu frunze
- 2 roşii din conservă
- 1 ceapă
- sare
- 1 l de borş
- leuştean
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi o tăiaţi bucăţi de 3- 4 cm sau rondele mici.
Lăsaţi să clocotească 1 litru de apă cu puţină sare, răsturnaţi bucăţile de praz, adăugaţi morcovul, ţelină, roşiile şi ceapa tăiate julien.
Fierbeţi acoperit 1/2 oră, săraţi, condimentaţi cu frunze de ţelină şi leuştean tocate fin şi acriţi cu borş fiert separat.
Tot acum puneţi în borş orezul fiiert separat.
Serviţi cu ardei iute.
Pofta buna!