Ciorba de pui dreasa cu smantana

Printeaza

Ciorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_dreasa_cu_smantana

  • o ceapa
  • 2 dovlecei cu coaja verde
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 piepti de pui
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de pui şi se spală în apă rece. Se pune apoi să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare.

Se curăţă de spumă cât este nevoie. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie felii mari.

Se călesc în puţin ulei, apoi se pun în oala cu pieptul de pui şi se lasă să fiarbă la foc mediu.

Se verifică dacă au fiert legumele şi carnea. Pieptul de pui se scoate, se feliază şi se adaugă înapoi în ciorbă.

Se condimentea­ză cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă câteva minute la fiert. S

e bat ouăle bine şi se ames­tecă cu smântână şi cu un polonic din zeama de ciorbă.

Se opreşte focul şi se adaugă smântână bătută. Ciorba se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt şi cu pâine ţărănească.

Ciorba de pui dreasa cu smantana

Ciorba_de_pui_dreasa_cu_smantana

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Merge incercat

  2. Ciorba de pui dreasa cu smantana e un fel de ciorba a la grec

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.