Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari
PrinteazaCiorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors.
- 1 conopida
- 1 legatura ceapa verde
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 gogosari
- 1 ardei capia
- sare
- piper macinat
- 1 lingura boia dulce
- 3-4 linguri ulei
- 1 l suc de rosii
- 1 plic bors
Mod de preparare:
Speli legumele şi le tai după preferinţă, rnai puţin conopida. Pui legumele să se călească într-o oală cu ulei încins, câteva minute, până se înmoaie. Adaugi 4 l de apă şi pui legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic.
Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti în prealabil în apă cu sare. După ce s-a fiert, scoţi conopida din apă şi o laşi într-o sită, să se scurgă.
Separat, adaugi în ciorbă sucul de roşii, mai laşi 20 de minute să clocotească şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, boia şi conţinutul unui plic de borş. La sfârşit, adaugi bucheţelele de conopidă şi presari ceapă verde tocată mărunt.
Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari
Pofta buna!