O reteta delicioasa de ciorba de vacuta cu: ceapa, morcovi, patruljel, telina, ardei, cartofi, varza rosie, fasole boabe, mazare verde, sare, boia, piper, ulei, rosii, otet cu tarhon, marar, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rasol de văcuţă şi mânzat 1 ceapă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei 2 cartofi 200 g varză roşie […]
Ciorba de vacuta cu bors
PrinteazaCiorba de vacuta cu bors din: carne de vita, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, varza, cartofi, rosii, fasole pastai, patrunjel, leustean, sare, bors.
- 1 kg carne de vită mai tânără (cu os, sau coaste)
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 telină
- 2 cepe
- 1/4 varză albă crudă
- 2 cartofi
- 3 roşii coapte
- o mână de fasole păstăi
- 1 legătură pătrunjel
- leuştean
- sare
- 1 I borş
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se taie în bucăţi şi se pune la fiert în 2,5 I apă rece.
Când începe să clocotească, se curăţă spuma (de câteva ori), apoi se pune sare.
Separat, zarzavatul se curăţă, se spală şi se rade pe răzătoarea mare.
Păstăile de fasole se rup în 2-3 bucăţi, varza se toacă fideluţă, cartofii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe nu prea mari, iar roşiile se curăţă de coajă şi se taie mărunt.
In ciorbă se adaugă zarzavatul ras, apoi după un timp (cam 30 de minute) se adaugă fasolea, ceapa tăiată mărunt, cartofii şi roşiile.
Când ciorba este aproape gata, se adaugă borşul (fiert separat şi curăţat de spumă), şi verdeaţa tăiată mărunt (pătrunjelul şi leuşteanul).
Dacă ciorba nu este suficient de acră, se acreşte suplimentar cu sare de lămâie sau cu oţet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2 oua […]