O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300 g pastă […]
Ciorba de vacuta cu parmezan
PrinteazaCiorba de vacuta cu parmezan din: piept de vita, ceapa, morcov, usturoi, ulei, pasta de rosii, telina, ardei, unt, parmezan.
Ingrediente:
- 300 g piept de vită
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pastă de roşii
- 500 g ţelină (rădăcina)
- sare
- ardei iute
- 2 felii pâine
- 1 lingură unt
- 100 g parmezan
- praf de usturoi
Mod de preparare:
Ciorba de vacuta cu parmezan: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în uleiul încins, se adaugă usturoiul, carnea tăiată cuburi şi se prăjesc toate aproximativ 3-4 minute.
Separat, pasta de roşii se diluează cu 100 ml de apă, se toarnă în cratiţă şi se înăbuşă preparatul la foc slab, aproximativ 20 de minute.
Ţelina şi morcovul se curăţă, se taie felii şi se adaugă, de asemenea, în cratiţă.
După ce s-au înăbuşit toate timp de 10 minute, se toarnă 1 l de apă, se condimentează cu sare, ardei iute, usturoi şi se mai fierb 30 de minute.
Supa se serveşte cu crutoane de pâine, prăjite în unt, presărată cu parmezan.
Pofta buna!
Ciorba olteneasca de vacuta Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 […]
Pofta buna!
Ciorba de vacuta este preferata mea. Nu am folosit insa niciodata parmesan. Suna interesant si delicios. Urmatoarea data cand o sa pregatesc ciorba de vacuta, o sa pun si parmesan.