Ciorba de varza cu morcov si cartofi
PrinteazaCiorba de varza cu morcov si cartofi din: varză acră, morcovi, rădăcină pătrunjel, telină, cartofi, cimbru, zeamă de varză, pătrunjel, piper.
Ingrediente:
- 1/2 varză acră, medie
- 2 morcovi
- o ceapă
- o rădăcină pătrunjel
- o felie ţelină
- 3 cartofi
- o linguriţă cimbru
- 3 linguri ulei
- 500 ml zeamă de varză
- pătrunjel
- piper
Mod de preparare:
Varza se trece sub un jet de apă rece sau se lasă la desărat. Se scurge bine, se taie mărunt şi se pune la fiert cu ceapa, rădăcina de pătrunjel şi telina curăţate şi tocate.
Intre timp, morcovii trecuţi prin râzătoare se pun la călit în ulei, 5 minute.
Se adaugă morcovul, se pun şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi se lasă la fiert.
După ce toate legumele sunt fierte, se acreşte cu zeamă de varză şi după un clocot se opreşte focul.
Se pun cimbrul, pătrunjelul şi piperul şi se lasă 10 minute cu capac.
Ciorba de varza cu morcov si cartofi
Pofta buna!