Ciorba de varza cu morcov si cartofi

Printeaza

Ciorba de varza cu morcov si cartofi din: varză acră, morcovi, rădăcină pătrunjel, telină, cartofi, cimbru, zeamă de varză, pătrunjel, piper.

Ingrediente:

  • 1/2 varză acră, medie
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o rădăcină pătrunjel
  • o felie ţelină
  • 3 cartofi
  • o linguriţă cimbru
  • 3 linguri ulei
  • 500 ml zeamă de varză
  • pătrunjel
  • piper

 

Mod de preparare:

Varza se trece sub un jet de apă rece sau se lasă la desărat. Se scurge bine, se taie mărunt şi se pune la fiert cu ceapa, rădă­cina de pătrunjel şi telina curăţate şi tocate.

Intre timp, morcovii trecuţi prin râzătoare se pun la călit în ulei, 5 minute.

Se adaugă morcovul, se pun şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi se lasă la fiert.

După ce toate le­gumele sunt fierte, se acreşte cu zeamă de varză şi după un clocot se opreşte focul.

Se pun cimbrul, pătrunjelul şi piperul şi se lasă 10 minute cu capac.

Ciorba de varza cu morcov si cartofi

Ciorba_de_varza_cu_morcov_si_cartofi

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.