Ceapă Caramelizată Delicioasă din: ceapa, unt, zahar brun, otet balsamic, sare, piper. Ceapa caramelizată este o delicatesă folosită adesea în bucătăria europeană și orientală. Procesul de caramelizare scoate la iveală dulceața naturală a cepei, transformând-o într-o garnitură sau umplutură perfectă pentru numeroase preparate. Ingrediente: 4 cepe mari, tăiate felii subțiri 3 linguri de unt […]
Ciorba de vita cu gulie
PrinteazaCiorba de vita cu gulie din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg coaste de vită
- 2 morcovi
- 1 ceapă uscată
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 gulie mică
- 1 ţelină mică cu frunze
- sare
- piper
- 2 cuburi de vită
- taitei
Mod de preparare:
Ciorba de vita cu gulie: pun coastele la fiert în apă rece cu sare. spumează, se adaugă legumele tăiate în patru şi se fierbe la foc mic până se desprinde carnea de pe os.
prepară aluatul de tăiţei, se întinde o foaie, se lasă la uscat, apoi se taie foarte fin.
strecoară supa, se pun cuburile de vită, piper măcinat, iar când clocoteşte, se adaugă tăiţeii. lasă să clocotească de câteva ori, se stinge focul, se adaugă verdeaţa tocată şi carnea de vită.
Pofta buna!
Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale
Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale din: macese, zahar, pectina, apa. Gemul de măceșe este o rețetă tradițională din multe regiuni ale lumii. Măceșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru conținutul ridicat de vitamina C. Ingrediente: 1 kg de măceșe proaspete 700 grame de zahăr 1 plic de pectină (opțional) 500 […]