Ciorba de vitel cu morcov si patrunjel

Printeaza

Ciorba de vitel cu morcov si patrunjel din: carne de viţel, morcov, pătrunjel, ou, sare.

 

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se prepară în acelaşi mod ca şi ciorba de pui. Când supa esie gata, se ia de pe foc şi se adaugă un gălbenuş de ou frecat.

Ciorba de vitel cu morcov si patrunjel

Iată o rețetă simplă și gustoasă de ciorbă de vițel cu morcovi și pătrunjel:

Ingrediente:

  • 400 de grame de carne de vițel (pulpa sau piept), tăiată cuburi
  • 2 morcovi mari, curățați și tăiați rondele
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 rădăcină de pătrunjel, curățată și tăiată cubulețe
  • 2 litri de apă sau supă de pui/legume
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o oală mare, încingeți uleiul de floarea-soarelui la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine moale și ușor aurie.

Puneti bucățile de vițel în oală și prăjiți-le până când se rumenesc ușor pe toate părțile.

Adăugați usturoiul și rădăcina de pătrunjel în oală și căliți-le împreună cu celelalte ingrediente pentru câteva minute.

Turnați apă sau supa de pui/legume în oală și aduceți totul la fierbere. Reduceți apoi căldura la minim, acoperiți oala și lăsați ciorba să fiarbă încet timp de aproximativ 1-1,5 ore sau până când carnea de vițel este fragedă.

Adăugați morcovii în oală și continuați fierberea timp de 15-20 de minute sau până când morcovii devin moi.

Condimentați ciorba cu sare, piper și sucul de lămâie după gust.

Înainte de a servi, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și amestecați bine.

Serveți ciorba de vițel caldă, de preferință cu o felie de pâine proaspătă.

Această ciorbă de vițel cu morcovi și pătrunjel este reconfortantă și bogată în arome, fiind perfectă pentru zilele răcoroase. Poate fi servită ca fel principal sau ca aperitiv și va fi cu siguranță apreciată de cei dragi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.