Ciorba din rasol de vita

Printeaza

Ciorba din rasol de vita din: rasol de vita, morcovi, telina, varza, cartofi, fasole, sare, piper, tarhon, cimbru, pasta de tomate, ceapa, ardei.

Ingrediente:

  • 1 kg rasol de vită
  • 2 morcovi
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1/2 varză
  • 4 cartofi
  • 200 g păstăi de fasole galbenă
  • sare
  • piper
  • tarhon cimbru
  • 1 lingură mare pastă de tomate
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei roşu

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert în apă rece, la foc mic. Se ia spuma, se scoate carnea de pe os şi se taie cubuleţe. Apoi se pune la loc în ciorbă.

Se adaugă ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe, morcovul şi felina date pe răzătoarea mare, varza tocată şi puţină sare.

Se lasă să fiarbă. Când legumele sunt pătrunse pe trei sferturi, se adaugă sare, piper, tarhon şi cimbru, apoi cartofii, fasolea şi pasta de roşii. Se mai adaugă eventual apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Când sunt gata cartofii, se stinge focul, se acoperă ciorba cu un capac şi se lasă să stea o oră. Se serveşte cu smântână.

Nu se acreşte; orice acreală îi va acoperi tocmai minunatul gust de vită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.