Ciorba olteneasca de vitel

Printeaza

Ciorba olteneasca de vitel din: rasol de vitel, praz, ardei capia, morcovi, cepe, cartofi albi, gogosar, suc de rosii, ulei de masline, tarhon, sare si piper.

 

Ingrediente:Ciorba_olteneasca_de_vitel

  • 1 rasol de viţel
  • 1 legătură praz
  • 3 ardei capia
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 cartofi albi
  • 1 gogoşar
  • 1 litru suc de roşii
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legătură tarhon
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Rasolul, curăţat bine de pieliţe şi spălat, îl pui la fiert în apă cu sare, la foc mediu. Cureţi toate le­gumele, le tai ca pentru ciorbă şi le păstrezi într-un castron.

Aduni spuma formată din oala cu rasol, apoi adaugi legumele pregătite. La sfârşit, adaugi sucul de roşii şi uleiul.

Scoţi bucata de rasol din ciorbă şi desfaci carnea de pe os. Pui bucăţile de carne în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi ornezi cu tarhon tocat mărunt.

Consumi ciorba caldă.

Ciorba olteneasca de vitel

Ciorba_olteneasca_de_vitel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.