Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
PrinteazaCiorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute din: smantana, piept de pui, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, ardei galbenusuri, faina, otet, usturoi, patrunjel.
- 650 ml smântână
- 1 kg piept de pui
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei
- 5 gălbenușuri
- 4 linguri făină
- 4 linguri oțet
- 3 căței de usturoi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăță și se spală. Ceapa se lasă întreagă, restul legumelor se taie în două sau în patru.
Pieptul de pui se spală, se curăță de piele și se pune la fiert în 4 l de apă. După ce dă în clocot se ia spuma formată și apoi se adaugă zarzavaturile.
Se fierbe pe foc potrivit până ce puiul este gata. Se scoate pieptul și morcovii pe un platou și se lasă la răcit.
Pieptul se taie feliuțe iar morcovii cubulețe. Se prepară un amestec din smântână, galbenușuri, făină și oțet.
Restul de legume din ciorbă se aruncă iar zeama se strecoară într-o altă cratiță.
Se pune iar pe foc, când clocotește se adaugă pieptul de pui tăiat și morcovii. Se dă pe foc mic și se adaugă amestecul cu smântână, amestecând mereu.
Usturoiul se curăță și se pisează apoi se adaugă în ciorbă. Se servește cu smântână, usturoi, oțet si ardei iute.
Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
Pofta buna!