Un Merlot Chilian de Calitate – Casa Lapostolle este o crama renumită situată în Chile, fondată în 1994 de familia Marnier Lapostolle, cunoscută pentru producerea lichiorului Grand Marnier. Alexandra Marnier Lapostolle și soțul ei, Cyril de Bournet, au decis să își extindă pasiunea pentru vinuri în Chile, o regiune cu […]
Ciulama de gaina cu verdeata
PrinteazaCiulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana.
Ingredinete:
- 1 găină grasă
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 felină
- albitură
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu făină
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- 300 g mălai
- 4 linguri cu smântână
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Ciulama de gaina cu verdeata: Curăţaţi bine găina, treceţi-o prin flacără mare, frecaţi-o pe toată suprafaţa cu mălai, apoi spălaţi-o cu multă apă rece sau călduţă. Goliţi pasărea, o porţionaţi, o puneţi la fiert cu apă rece.
Aruncaţi apa când dă în clocot, spălaţi carnea şi vasul, umpleţi cu altă apă şi fierbeţi la foc potrivit 30 min. Săraţi şi puneţi legumele curăţate şi spălate.
Lăsaţi 20 min, scoateţi carnea, separaţi pieptul şi din unt, faină şi lapte faceţi un sos Bechamel, lucrând încet, pe foc mic, până obţineţi un amestec fluid.
Săraţi şi piperaţi, adăugaţi pieptul de pasăre tăiat cubuleţe, lăsaţi să fiarbă 5 min şi stingeţi focul.
Faceţi o mămăligă din: 1 l apă, 300 g mălai, 1 linguriţă de sare, smântână şi unt, pe care o fierbeţi la foc mic 15 min şi o serviţi lângă ciulama.
Păstraţi supa pe a doua zi, când o serviţi cu tăiţei şi verdeaţă.
Pofta buna!
Gazpacho cu ștevie și castraveți
Supa rece perfectă pentru zilele calde – este o supă rece, ideală pentru zilele toride de vară. Această rețetă combină prospețimea castraveților cu notele ușor acrișoare ale șteviei, rezultând o supă răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho este o supă originară din Andaluzia, Spania, și este cunoscută pentru capacitatea […]