Ciuperci la borcan
PrinteazaCiuperci la borcan din: ciuperci, lamaie, sare, otet, mustar, untdelemn.
- ciuperci
- lamaie
- sare
- otet
- mustar
- untdelemn
Mod de preparare:
Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală la fel ca în reţeta anterioară, apoi se trec prin puţină zeamă de lămâie ca să rămână albe. Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare (2% sare), unde se ţin patru-cinci minute.
Se lasă să se scurgă pe o sită, apoi se aşează în borcane.
Se prepara oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, un litru şi jumătate de apă, 25 g sare la fiecare litru de lichid şi se fierbe în clocote.
Când s-a mai răcit, se adaugă puţin muştar şi se toarnă peste ciuperci în borcane atât cât să le acopere bine, adăugând la fiecare borcan un strat de untdelemn de 1-2 cm.
Se închid borcanele cu folie adezivă şi se păstrează într-un loc uscat şi rece.