Ciuperci pe friganele
PrinteazaCiuperci pe friganele
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 1 ou
- 1 lingură mărar tocat
- 2 linguri unt
- sare
Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.
Mod de preparare:
Ciuperci pe friganele: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul şi sarea.
Cînd ciupercile sînt prăjite, se ia cratiţa de la foc şi se toarnă peste ciuperci un ou bătut spumă cu furculiţă şi se amestecă.
Se pregătesc friganelele şi peste ele se aşterne un strat gros de ciuperci, netezit bine cu cuţitul.
Se aşază friganelele astfel pregătite într–o tavăşi se dau la cuptor pentru 10 min. Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!