Ciuperci umplute cu orez si creveti
PrinteazaCiuperci umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati, sos de soia, ulei, sare, piper.
- 12 ciuperci
- 50 g orez
- 12 creveti decorticati
- 2 linguri cu sos de soia
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 min, se scot, se scurg şi se stropesc cu puţin sos de soia (după gust, se poate adăuga şi un prafde usturoi sau un căţel de usturoi zdrobit);
Se trage orezul la tigaie în puţin ulei, se adaugă 50 ml apă, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la foc mic 10-15 min, amestecând continuu;
Se adaugă şi restul de sos de soia. Bobul de orez trebuie să rămână întreg; Se frig ciupercile fără codită pe gătar până se înmoaie.
Se aşează pe un platou, se adaugă pe fiecare o lingură de orez şi se decorează cu un crevete.
Ciuperci umplute cu orez si creveti
Pofta buna!