Ciuperci umplute cu parmezan si orez
PrinteazaCiuperci umplute cu parmezan si orez din: ciuperci, orez, ou, unt, parmezan, sare.
Ingrediente:
- 350 g ciuperci
- 1 ceaşcă orez
- 1 gălbenuş crud
- 1 lingură unt
- 100 g parmezan
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile se separă de codiţe, se spală în mai multe ape reci şi se lasă pe o farfurie să se scurgă.
Codiţele se spală şi se toacă mărunt, se pun într-o farfurie adâncă şi se amestecă cu orezul fiert şi scurs, cu un gălbenuş crud şi 100 g parmezan dat pe râzătoare.
Se unge o formă cu unt, se aşează ciupercile una lângă alta, se umplu cu amestecul omogenizat şi piperat, după gust, apoi se introduce forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Sunt gata când ciupercile s-au înmuiat bine. Se servesc calde.
Pofta buna!