Clatite cu ciocolata
PrinteazaClatite cu ciocolata din: faina, lapte sau apa minerala, oua, vanilie, sare, ulei, zahar pudra, crema de ciocolata.
- 150 g făină
- 300 ml lapte sau apă minerală
- 2 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- sare
- 1/2 ceaşcă de ulei
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 borcănel cu cremă de ciocolată
Mod de preparare:
Amestecă într-un vas ouăle cu laptele (rece) sau apa minerală, adaugă esenţa de vanilie şi sarea. Toate ingredientele se bat apoi vârtos cu telul, presărând, puţin câte puţin, făina, în ploaie, până la omogenizare.
Se încinge în tigaie, bine de tot, 1 linguriţă de ulei, în aşa fel încât să fie acoperit tot fundul tigăii. Se ia cu polonicul prima cantitate de compoziţie şi se toarnăt peste uleiul încins, rotind tigaia pentru ca toată compoziţia să acopere fundul tigăii.
Se pune repede pe foc, la flacără medie, până când foaia se strânge şi se dezlipeşte de pe margini. Se întoarce şi pe cealaltă parte, ca să se rumenească, cam 20 de secunde.
Când e gata, se scoate cu o paletă şi se aşază, foaie, cu foaie, pe un platou. Clătitele se umplu cu cremă de ciocolată, se înfăşoară şi se aşază pe platou. Pot fi servite cu frişcă sau fructe de pădure.
Clatite cu ciocolata
Pofta buna!