Clatite sanatoase cu ovaz din: faina de ovaz, faina de cocos, praf de copt, lapte de migdale, sirop de artar, extract de vanilie, ulei de cocos. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Ingrediente: 1 cana de faina de ovaz 1/4 cana de faina de cocos […]
Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte
PrinteazaClatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte din: linte verde, ciuperci, faina, lapte, sare, praf de copt, unt.
- 200 g linte verde
- 2 cutii cu ciuperci
- 50 g făină
- 100 ml lapte
- sare
Pentru clatite:
- 1 pahar cu lapte bătut
- 1 ou
- 1 pahar cu făină
- 5 g praf de copt
- 2 linguri cu unt topit
- sare
Mod de preparare:
Amestecă laptele bătut cu oul, untul şi sare. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o treptat peste făina combinată cu praful de copt şi amestecă energic.
Lasă aluatul să se odihnească 15-20 de minute, după care coace clătitele. Separat, căleşte făina în ulei până obţii o pastă.
Stinge cu laptele şi o cană cu zeama de la ciuperci. Condimentează cu sare şi piper. Lasă să dea în câteva clocote, amestecând mereu să nu se prindă.
Adaugă ciupercile şi lasă pe foc două, trei minute. Umple clătitele şi serveşte-le cu lintea fiartă separat în apă cu un praf de sare.
Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte
Pofta buna!
poate iti place si:
Clatite sanatoase cu ovaz
Pofta buna!
Au iesit bune clatitele astea ?