Clatite cu zmeura si coacaze
PrinteazaClatite cu zmeura si coacaze din: ulei, faina, zahar, praf de copt, scortisoara, sare, ou, lapte, zmeura, coacaze, frisca.
Ingrediente:
- ulei, pentru uns tigaia
- 150 g făină
- 5 g praf de copt
- 1 lingură cu zahăr
- 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
- un praf de sare
- 1 ou mare
- 125 ml lapte
- 100-150 g coacăze
- 100-150 g zmeură
- sirop de arţar sau miere
- frişcă, opţional
Mod de preparare Clatite cu zmeura si coacaze:
Pentru a prepara aluatul, cerne făina cu praful de coptîntr-un castron şi adaugă zahărul, scorţişoara şi sarea. Separat, bate oul cu laptele.
Treptat, încorporează laptele în amestecul de făină şi omogenizează.
Incălzeşte pe foc o tigaie pentru clătite, unge-o cu ulei şi şterge surplusul cu hârtie. Unge forma de inimi pe interior, pune-o în tigaie şi las-o să se încălzească. Toarnă aluat în formă cu lingura şi nivelează suprafaţa.
Când încep să iasă bule, ridică forma din metal, apucând-o cu un prosop, ca sa nu te frigi. Foloseşte-te de un cuţit pentru a desprinde marginile şi pentru a întoarce clătitele.
Coace clătitele câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le pe un platou şi păstrează-le calde până prepari tot aluatul.
După fiecare clătită şterge forma de inimă cu prosop de bucătărie.
Pune deasupra fiecărei clătite fructe şi stropeşte-le cu sirop de arţar sau miere.
Serveşte cu frişcă, dacă îţi place.
Pofta buna!