Clatite picante umplute cu peste
PrinteazaClatite picante umplute cu peste din: oua, faina, sifon sau apa minerala, sare, ulei, scrumbii, oua, lapte, telemea.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 20 linguri faină
- 1 l sifon sau apă minerala
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3 linguri cu ulei (pentru clătite)
- 2 scrumbii sărate sau 3 conserve de sardele
- 2 ouă fierte
- 1 cană cu lapte
- 1 ceaşcă de ulei
- 1 felie telemea
Mod de preparare Clatite picante umplute cu peste:
Faceţi clătitele şi aşezaţi-le pe un platou mai mare.
Spălaţi peştele (dacă folosiţi sardele, aruncaţi uleiul), scoateţi oasele, tăiaţi-1 felii mari).
Tocaţi, amestecaţi cu ouăle fierte trecute pe râzătoare, cu franzelă înmuiată în lapte şi bine stoarsă, telemea dată pe râzătoare, mărar tocat, unt şi puţin piper măcinat.
Frământaţi amestecul cu mâna udă şi apoi umpleţi clătitele, rulaţi şi aşezaţi-le în formă unsă cu ulei.
Puneţi forma în cuptorul cald pentru 1/2 oră şi lăsaţi să se rumenească clătitele uşor. Când stingeţi focul adăugaţi laptele (dulce sau acru), lăsaţi forma în cuptor.
Serviţi mâncarea caldă, lângă roşii felii sau castraveţi muraţi, vin alb.
Pofta buna!