Clatite picante umplute cu peste

Printeaza

Clatite picante umplute cu peste din: oua, faina, sifon sau apa minerala, sare, ulei, scrumbii, oua, lapte, telemea.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 20 linguri faină
  • 1 l sifon sau apă minerala
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei (pentru clătite)
  • 2 scrumbii sărate sau 3 conserve de sardele
  • 2 ouă fierte
  • 1 cană cu lapte
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 felie telemea

 

Mod de preparare Clatite picante umplute cu peste:

Faceţi clătitele şi aşezaţi-le pe un platou mai mare.

Spălaţi peştele (dacă folosiţi sardele, aruncaţi uleiul), scoateţi oasele, tăiaţi-1 felii mari).

Tocaţi, amestecaţi cu ouăle fierte trecute pe râzătoare, cu franzelă înmuiată în lapte şi bine stoarsă, telemea dată pe râzătoare, mărar tocat, unt şi puţin piper măcinat.

Frământaţi amestecul cu mâna udă şi apoi umpleţi clătitele, rulaţi şi aşezaţi-le în formă unsă cu ulei.

Puneţi forma în cuptorul cald pentru 1/2 oră şi lăsaţi să se rumenească clătitele uşor. Când stingeţi focul adăugaţi laptele (dulce sau acru), lăsaţi forma în cuptor.

Serviţi mâncarea caldă, lângă roşii felii sau castraveţi muraţi, vin alb.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.